DreamSKY

Magamról

Önarckép

Mindig is technológia orientált embernek tartottam magam. Lenyűgöznek korunk lehetőségei. Aki nem rest tanulni és megismerni új területeket, a lehetőségek határtalan tárházát találja maga előtt.

1983-ban születtem Budapesten, villamosmérnöki diplomámat 2006-ban szereztem. Általános iskolás koromtól kezdve érdekelt a számítástechnika és a képi alkotás világa. Fiatalként saját fotólabort üzemeltettem a fürdőszobánkban szüleim nagy örömére. Órákat töltöttem a sötétben a fekete-fehér negatívok és képek kidolgozásával. A számítástechnika világában soha nem a játék érdekelt – mint sok más kortársamat. Elkezdtem megtanulni a NOVELL rendszert, saját kis lakóközösségünkben hálózatot telepítettem és üzemeltettem. Később a linux felé irányult a figyelmem. Ennek már 14 évesen elsajátítottam az alapvető üzemeltetési ismereteit. Folyamatosan képeztem magam, érdekelt, hogyan tudok webszervert, fájlszervert, tűzfalat üzemeltetni linux alapokon.

Az évek múlásával elhivatottságom nem csökkent. A digitális technológia fejlődése egyszerűbbé tette az otthon is gyakorolható tevékenységeket, mint a videógyártás vagy a digitális fotó laborálás. Ez nagy segítségemre volt további fejlődésem során. A professzionális pályám a média világába vitt. Az egyik vezető televíziós rendszerintegrátor vállalatnál dolgozom, mint vezető broadcast IT mérnök. Szerencsésnek mondhatom magam, a munkám a hobbym. Kiteljesedhetek a műszaki területeken, komplex rendszereket üzemeltethetek, ugyanakkor a képi alkotói világtól sem szakadtam el.